top of page
logo_wit.png

een leuke plek in Leuven voor de allerkleinsten

Kinderen en ouders in een open sfeer

illustratie1.png

kinderen

Spelen er in een veilige omgeving, maken vriendjes en leren mensen kennen die met hen praten en naar hen luisteren.

illustratie2_2x.png

ouders

Maken er plezier samen met hun kind en andere kinderen.
Ze wisselen in een gezellige sfeer ervaringen, tips en vragen uit.
illustratie3_2x.png

open sfeer

Je komt en gaat zo vaak je wil, wanneer het je past en je blijft zolang je er zin in hebt. 

Een stapje in de wereld

Meer weten?

Wie geïnteresseerd is in de theoretische uitgangspunten van ontmoetingsplaatsen als speelOdroom kan het boek van onze medewerker Rudy Vandenborre bestellen:

 

van aanraakbaarheid rijk. ontmoetingsruimten voor kleine kinderen en ouders

 

Boek

Ontmoeten

speelOdroom is een open huis in de stad waar kinderen en ouders in een ongedwongen en gezellige sfeer hun tijd kunnen doorbrengen. Naast ouders, kunnen ook grootouders of andere vertrouwde volwassenen vragen, ervaringen en tips uitwisselen over het dagelijks samenzijn met kinderen of gewoon genieten van gezelschap. Samen spelen, een leuke babbel bij een kopje koffie of iets eten in de keuken: het kan er allemaal.

Samenleven

Kinderen maken al spelend de overstap van het kleine gezin naar de grote wereld. Door de nabijheid van hun papa, mama of andere vertrouwde volwassene kunnen ze in speelOdroom met een gerust gemoed nieuwe dingen ontdekken. Op die manier leren ze in een veilige context contact leggen met anderen en kunnen overgangen zoals die van thuis naar de crèche, of van de crèche naar school, zachter verlopen.

 

Op maat van het kind

De ruimte is ingericht op maat van kinderen. Voor de allerkleinsten is er babyspeelgoed en voor de peuters zijn er o.a. loopfietsjes, blokken, puzzels, boekjes, autootjes en poppen. In de tuin staan een glijbaan en een zandbak. In die stimulerende omgeving spelen kleine kinderen van verschillende leeftijden samen. Ze leren er van elkaar, maken er vriendjes en ontmoeten er andere volwassenen die met hen praten en naar hen luisteren. Zo ervaren kinderen dat contact met andere, nieuwe mensen fijn kan zijn. 

 

Open sfeer

speelOdroom is er voor iedereen en eenieder wordt gerespecteerd in zijn of haar manier van opvoeden.

Er staan steeds twee onthaalmedewerkers paraat die oog hebben voor wat er leeft bij het kind en de volwassene. 

 

Toegankelijk

speelOdroom is er voor alle kinderen jonger dan 4 jaar, vergezeld door een ouder, een grootouder of een andere vertrouwde volwassene. Toekomstige mama's en papa's zijn ook welkom.

 

 

bottom of page